Zwerkbal

Wat is Zwerkbal?

Zwerkbal is een mixed gender contact sport met een unieke mix van elementen uit rugby, basketbal, trefbal en tikkertje. Een Zwerkbal team op het veld bestaat uit zeven spelers die elk altijd met een "bezem" tussen de benen spelen. Terwijl het spel heel chaotisch kan zijn naar de occasionele speler, eens je wat gekend bent met de basis regels is zwerkbal een interessante sport om te bekijken en nog interessanter om te spelen.

Per team, drie jagers die punten scoren ter waarde van 10 punten elk met een ball die de slurk is genaamd. Ze gaan met de bal vooruit op het veld door ermee te lopen, deze te passen naar teamgenoten, of hem te trappen. Elk team heeft een wachter die de hoepels verdedigt. Ze mogen zich ook als een vierde jager gedragen. Twee Drijvers op elk team die trefballen genaamd beukers gebruiken om de synergie te verstoren door andere spelers "uit het spel" te werken. Elke speler die aangeraakt wordt door een beuker is even uit het spel tot ze hun eigen hoepel aanraken. Elk team heeft ook een zoeker die probeert om de snaai te vangen. De snaai is een bal die bevestigd is aan de riem van de broek van de snaai loper, een neutrale athleet in het geel die op eender welke manier probeert te vermijden op gevangen te worden. De snaai is 30 punten waard bij het vangen en kan het spel beƫindigen, afhankelijk van de wedstrijd situatie.

De Maximum Gender Regel

Tijdens een wedstrijd, mag een team niet meer dan vier spelers die als hetzelfde gender identificieren op het veld staan. Het gender dat de speler zich als identificieert wordt beschouwd als die speler zijn/haar gender. Dit is de maximum gender regel. Belgian Quidditch Federation accepteer diegene die zich niet identificieren in het binaire gender systeem en erkent dat niet al onze speler zich identificieren als man of vrouw. Belgian Quidditch Federation verwelkomt mensen van alle identiteiten en gender in de league.